Súgó
Mi a Network Diary?

A Network Diary egy közösségi hálózat, amely segít a kapcsolattartásban. Jelenleg is számos funkció érhető el a felhasználók számára, de a fejlesztés folyamatosan történik. Itt megoszthatják az emberek az ismerőseikkel gondolataikat, fényképeiket, vezethetnek blogcsatornát, és még sok mindenre van lehetőségük. Nem csak magánszemélyeknek, hanem cégeknek is lehetőségük van regisztrálni.

Szolgáltatások működése

Bejelentkezés

A fejlécen található e-mail cím és jelszó mezőbe gépeld be a regisztrációnál megadott adataidat. Helyes adatok megadása esetén a rendszer belépteti a felhasználót és továbbítja arra az oldalra, ahonnan épp belépett. Pl. Főoldalról való bejelentkezésnél a Megosztó központra, vagy egy blogbejegyzésről való bejelentkezés, a megtekintett blogbejegyzésre továbbít. Amennyiben a bejelentkezéshez szükséges adatok nem megfelelőek, úgy a főoldalra irányít a rendszer, és egy hibaüzenetet kapsz, ahol láthatod a neved és e-mail címed, ha az email cím helyeses lett megadva. Rossz e-mail cím megadása esetén nem írja ki a felhasználó nevét és e-mail címét. Ennél a hibaüzenetnél lehetőségünk van új jelszó igénylésére az ''Elfelejtetted a jelszavad?'' linkre kattintva. A felhasználónak kilencszer van lehetősége megkísérelni a bejelentkezést. A sikertelen bejelentkezésnek három fázisa van:

1. A felhasználó e-mail címére (és ha adott meg titkos e-mail címet, akkor a titkos e-mail címére is) értesítés érkezik, hogy a mai napon háromszor kisérelték meg a bejelentkezést az e-mail címmel, de a bejelentkezés sikertelen volt.

2. A felhasználó e-mail címére (és ha adott meg titkos e-mail címet, akkor a titkos e-mail címére is) értesítés érkezik, hogy a mai napon hatszor kisérelték meg a bejelentkezést az e-mail címmel, de a bejelentkezés sikertelen volt.

3. A felhasználó e-mail címére (és ha adott meg titkos e-mail címet, akkor a titkos e-mail címére is) értesítés érkezik, hogy a mai napon kilencszer kisérelték meg a bejelentkezést az e-mail címmel, de a bejelentkezés sikertelen volt. Ebben a fázisban az a felhasználói fiók amelyet egy napon kilencszer próbáltak bejelentkeztetni de sikertelenül járt, letiltásra kerül az illetéktelen felhasználók miatt. Így abban az esetben ha nem a tulajdonos kisérelte meg a bejelentkezést hanem egy rosszakarója, akkor a kilencedik probálkozása után a letiltott felhasználói fiókba már nem tud bejelentkezni még a helyes jelszóval sem!

Elfelejtett jelszó

Az a felhasználó aki a jelszavát elfelejtette, lehetősége van új jelszót igényelni. Kattints az ''Elfelejtetted a jelszavad?'' linkre. Az ''Add meg az e-mailcímed'' mezőbe írd be az e-mail címedet amivel regisztráltál, ha sikeresen adtad meg akkor az e-mail címedre kaptál egy levelet amiben a leírtak alapján egy új jelszóval tudsz belépni.

Letiltott felhasználói fiók

A letiltott felhasználói fiókot a regisztrációnál megadott pin kóddal lehet újra aktivizálni. Az újraaktiváláshoz kattints ide ''Újra aktiválás''. Írd be a regisztrációnál megadott e-mail címedet és pinkódot, majd kattints az Újraaktiválás gombra. Kapni fogsz egy levelet az e-mail címedre ha az adatokat megfelelően töltötted ki. A levélben a további tájékoztatások alapjáb tudsz bejelentkezni.

Megosztó központ

A megosztó központ kifejezetten a megosztásra használható, így nincs lehetőség beállítani, hogy kik láthassák azt amit mi megosztottunk. A megosztott szöveg, kép, link, vagy YouTube videó, vagy bármi is az, a megosztó központra kerül azt az ismerőseink láthatják. A bejegyzéseket csak a bejegyzés tulajdonosa törölheti, más felhasználók pedig jelenthetik. A megjegyzéseket a megjegyzés tulajdonosa törölheti, vagy annak a bejegyzésnek a tulajdonosa amelyikhez a megjegyzés hozzá lett fűzve. Amit a megosztó központon megosztottál azt a saját üzenőfaladra is automatikusan megosztod, de ha onnan kitörlöd akkor a megosztó központból is törlődik, mivel a saját üzenőfalad a te felhasználói fiókodhoz kapcsolódik.

Üzenetek

Az üzenetek, csak privát üzenetként használható, nem lehet használni csoportként, tehát egy üzenetlánc mindíg csak két fél között jöhet létre. Az üzenetlánc létrehozása két féle képpen történhet. Az üzenetek menüpontnál a fejléc alatt található ''Új üzenet írása'' linkre kattintva a következő feltételeket kell teljesíteni:

1. Ki kell választani egy ismerőst akinek az üzenetet szeretnéd küldeni.

2. Az üzenetet be kell írnod az üres mezőbe amit a felhasználó meg fog kapni.

Az üzenetláncot úgy is létre lehet hozni, hogy a felhasználónak a profilját megtekinted (pl. írd be a keresőbe és kattints a nevére) és ha már az ismerősöd és engedélyezte a hozzáférést akkor kattints ''üzenet küldés'' gombra, és automatikusan kiválasztja az adott felhasználót akinek az üzenet fog szolni, és csak az üzenetet kell beírnod az üres mezőbe. Amennyiben a felhasználó nem ismerősöd vagy nem engedélyezte a profiljához a hozzáférést, abban az esetben nem láthatod ezt a gombot. Így csak az első megoldással lehetséges az üzenetlánc létrehozása, ha a felhasználó már ismerősöd.

Saját üzenőfal

A saját üzenőfaladon bárki mmegoszthat bármit, ha Te azt engedélyezted. A saját üzenőfaladon amit megosztasz az csak is a saját üzenőfaladon jelenik meg, a megosztó központban nem. Itt bármit törölhetsz. Lehetőséged van beállítani, hogy a Te üzenőfaladra kik írhassanak, vagy akár azt is, hogy kik tekinthetik meg.

Ismerősök

Az ismerősök menüpontban az ismerőseidet láthatod akik már elfogadták, vagy elfogadtad a bejelölésüket. Rendezheted őket ABC rendbe, betünként, vagy akár úgy is megtekintheted őket, hogy ki jelölt be kit alapon, azaz ismerettség kezdete alapján.

Profilom

A profilom menüpontnál az összes információt láthatod magadról amit megadtál. Ezt az adatlapot bármikor frissítheted, és beállíthatod (Menü -> Fiókbeállítások -> Profiladatok), hogy kik tekinthetik meg az egyes információkat rólad, hogy ne kerüljenek illetéktelen kezekbe.

Új fotók feltöltése

Az új fotó nevét nem kötelező megadni, ebben az esetben Névtelen címmel kerül be a fotóid közé, de célszerű megadni egy címet a feltöltendő fotónak. Válaszd ki a fájlt amit fel szeretnél tölteni, majd állítsd be, hogy kik azok akiknek szánod a fotót. Senki, ismerősök, regisztráltak vagy publikus. Amennyiben a senki opciót választod, csak a Te számodra fog megjelenni a kép, és a biztonsági rendszer sem engedi meg más számára megtekinteni a fotódat, azaz ha a fotó linkjét esetleg valaki megtudná vagy kitalálná, nem tudja megtekinteni a fotót, sem kijelentkezve, sem bejelentkezve. Aki így szeretné megnézni más fotóját annak egy ''nem található'' vagy ''nincs jogosultságod megtekinteni'' feliratú kép fog megjelenni az eredeti helyett. A rendszer nem ad esélyt a felhasználónak, hogy megnézze ha nincs hozzá joga.

Amennyiben az ismerősök opciót választod, csak Te és az ismerőseid nézhetik meg, és a kijelentkezett felhasználókra ugyanaz érvényes mint a senki opciónál, azaz nem tudják megtekinteni, de még azok sem akik bejelentkezve nem az ismerőseid, hiába kapják meg a linket másoktól, csak az a felhasználói fiók nézheti meg akinek joga van hozzá. A regisztráltak opciónál, minden felhasználó megnézheti aki be van jelentkezve, a kijelentkezett felhasználóknak nem jelenik meg a kép.

A publikus opciónál, az egész világ számára közzéteszed a fotót, azaz mind a kijelentkezett, és mind a bejelentkezett felhasználók is láthatják a képet. A kijelentkezett felhasználók úgy tudják megnézni a képet, ha adtál meg a fiókbeállítások/Biztonság és adatvédelem menüpontnál egyedi azonosítót. Ezzel elérhetik a profilodat, képeidet, üzenőfalad ha azokat engedélyezted.

Fotóim

A fotóim menüpontba az összes fotót láthatod amit feltöltöttél, de mások a fotóidnál csak azokat láthatják amelyek az ő jogosultságuknak megfelelő.

Fotók szerkesztése

A fotók szerkesztése menüpontba az összes fotót láthatod amit feltöltöttél. Itt kijelölheted egyesével, vagy akár egyszerre az összeset, és a fotók alatt található megfelelő gombbal törölheted őket. A szerkesztés gombra kattintva szerkesztheted a fotó adatait, a nevét, és a jogosultságát.

Blogcsatornák

A rendszerben be van építve a blogcsatorna szolgáltatás, de a ''Blogcsatorna'' alkalmazás nélkül nem tudsz létrehozni magadnak saját blogcsatornát, csak feliratkozni és megnyitni tudod őket.

Alkalmazások

Az alkalmazások használata úgy válik lehetővé, hogy az adott alkalmazást amelyet használni szeretnél hozzá kell adnod a felhasználó fiókodhoz. Amennyiben engedélyezted, elfogadod az adott alkalmazás feltételeit. Az alkalmazásról mindíg az adott alkalmazás neve alatt vagy az alkalmazás oldalán található a rá vonatkozó információ.

Kereső

A keresőben minden felhasználó megtalálható aki regisztrált a hálózatba, ha csak azt le nem tiltotta az adott felhasználó akit éppen keresünk. A keresés automatikusan működik, azaz gépelj be egy betüt, és a rendszer máris keresi a regisztrált személyeket olyan kezdőbetűvel amelyeket leütöttél. A keresés több féle képpen lehetséges. Pl. ''Teszt Elek'' névre kereshetünk úgy, hogy begépeljük a vezetéknevét: ''Teszt''. Ilyenkor az összes ''Teszt'' vezetéknevű felhasználót keresi a rendszer. Kereshetjük úgy is, hogy ''T E'' azaz a monogrammját, vagy ''T Elek'' ilyenkor az össze Elek nevűt keresi aki T betüvel kezdi a vezetéknevét. Amennyiben így sem megfelelő a találat, esetleg túl sok olyan nevű felhasználó van, azonosíthatjuk a profilképéről ha állított be magának, vagy ha ez is kevés, akkor gépeljük a teljes nevét ''Teszt Elek'' és nyomjunk entert. Ilyenkor a rendszer egy teljes listát kínál fel.

Értesítés központ

Az értesítés központ a fejlécen található köröknél az ''i'' betüvel jelölt ikon. Ebben a menüpontban láthatóak az összes értesítések amelyeket neked küldött a rendszer. Új értesítés esetén elváltozik a színe az ikonnak és egy számot is jelez, hogy mennyi új értesítésed van.

Felkérések

A felkérések a fejlécen található köröknél a puzzle jellel jelölt ikon. Ebben a menüpontban láthatóak az összes felkérések, és új felkérés esetén elváltozik a színe az ikonnak és egy számot is jelez, hogy mennyi új felkérésed van.

Státusz

Minden felhasználónak bejelentkezés után lehetősége van felfedni ismerősei számára az állapotát. A jobb felső sarokban az alap esetben Offline feliratú gomb lenyomásával beállíthatod, hogy milyen állapotú jelzést küldesz a rendszernek, ami az ismerőseid számára jelzi a Te állapotodat. Online állapotban megjelenik az ''Online ismerőseim'' felirat alatt az összes olyan ismerősöd aki online állapotban van, de Te is megjelensz nekik mint online állapotú ismerős. Láthatatlan állapotban csak Te láthatod az online ismerőseidet, ők nem láthatnak téged. Offline állapotban sem az ismerőseid számára nem teszed lehetővé, hogy lássák az online jelenléted, de Te sem láthatod az ő jelenlétüket. Ez a kis ablak alap esetben minden oldalnyitáskor/újratöltéskor eltünik. Ha ez zavaró, és szeretnéd hogy mindíg előtérbe legyen, jelöld be a ''Tartsd nyitva'' opciót, onnantól kezdve hogy bejelölted, nem fog bezáródni, így mindíg szem elött lesznek online ismerőseid.

Virtuális hitelkártya

Minden regisztrált felhasználó rendelkezik egy virtuális hitelkártyával, amire pontokat gyüjthet. Az összegyüjtött pontok felhasználhatóak hirdetésekre, alkalmazásokra, és a jövőben fejlesztett fizetős alkalmazásokra. A virtuális hitelkártyát lehetőséged van feltölteni úgy, hogy a Menü -> Virtuális hitelkártya -> Egyenleg feltöltés menüben egy 25 jegyű kódot kell megadnod. Ezt a kódot e-mailben vagy az oldalon elrejtve találhatod meg egy kupon formájában. Lehetőség van pontok átutalására egy megadott számlaszámra, ha szeretnéd ismerősödet megjutalmazni. Az átutalást itt hajthatod végre: Menü -> Virtuális hitelkártya -> Átutalás.

Virtuális hitelkártya - pontgyűjtés

Megosztó központban / üzenőfalakon bejegyzés értékelése +1 ND pont
Fotó értékelése +1 ND pont
Megosztó központban / üzenőfalakon bejegyzés létrehozása +1 ND pont
Megosztó központban / üzenőfalakon megjegyzés hozzáfűzése +1 ND pont
Megosztó központban / üzenőfalakon bejegyzés törlése -3 ND pont
Megosztó központban / üzenőfalakon megjegyzés törlése -3 ND pont
Fotó feltöltés 0 ND pont (fotó feltöltéssel nem gyüjthető pont)
Fotóhoz / blogbejegyzéshez megjegyzés hozzáfűzése +1 ND pont
Fotónál / blogbejegyzésnél megjegyzés törlése -3 ND pont
Blogbejegyzés aktiválása / publikussá tétele +5 ND pont
Aktív blogbejegyzés törlése -5 ND pont

Minden tevékenység amiért jóváírásra kerül a megadott pontszám, mindíg a tevékenységet cselekvő felhasználó kapja a pontot. Pl.: Értékelsz egy bejegyzést, akkor a Te számlaszámodra íródik jóvá a pont, az értékelést pedig megkapja a bejegyzést létrehozó felhasználó.
Network Diary 1.0 © 2019 - Magyar | English
Csoport  |  Blogcsatorna  |  Adatvédelem  |  Feltételek  |  Súgó